Om min kunst

.

I min kunst arbejder jeg med maleri, både olie og akryl, akvarel samt lysværker, hvor jeg indlægger diodelys i akrylplader. I mine malerier arbejder jeg både abstrakt og figurativt.

Abstrakte malerier - at invitere ind i et maleri – en intention
En åben abstrakt form, hvor lyset bag farven træder frem og inviterer til indtræden i billedfladen.
Mellemrummet mellem beskuer og værk er central. Inviterende, åbent og ligetil, så det er muligt at blive ”medlæser”. Hvilken viden, forventning og erindring bringer beskueren ind i maleriet?

Figurative malerier
Eventyrlig naturalisme med arketypiske symboler. Figurative elementer, der leder beskueren i forskellige retninger til ny historier og meddigtninger.
Gamle historier og myter. Ulven, fuglen og sommerfuglen – metaforer for vildskab, frihed, forandring og forvandling. Hvor starter og hvor slutter historien?

Akvareller – små billeder
Det store i det små. Indre og ydre processer og de lovmæssigheder, der gør sig gældende i naturen. Fra DNA- molekyler til stjernetåger i universet. Den åbenbare skønhed og styrke, der er i naturens opbygning i det store landskab og i strukturerne i det helt nære. Stenen, dråben og bladets mønster.

Haiku
Haikudigte - graveret på klare akrylplader og integreret i en billedflade - gengiver et øjeblik, et moment af tekst og farve.

 

 

 
 
Marianne Kjær | Digtergangen 51, 8230 Åbyhøj - Danmark | Tlf.: 61166639 | mariannekjaerart@gmail.com